Jak vybrat zubní kartáček ...

21.05.2011 17:04

Jak vybrat zubní kartáček

 
Zubní kartáček je nejdůležitějším nástrojem v preventivní péči o chrup. Nejen, že slouží k odstraňování zubního plaku, ale hlavně chrání zuby před vznikem zubního kazu a paradentózy.  Chcete-li správně pečovat o Vaše zuby, čtěte následující doporučení.
 
Jak si vybrat zubní kartáček a čistí každý stejně?
Zubní kartáček je nejdůležitějším nástrojem v preventivní péči o chrup. A Přestože je zubní kartáček jednoduchý výrobek, najdeme mezi různými výrobci značné rozdíly ve tvaru, tvrdosti a designu. Avšak ne každý kartáček je vhodný ke správné ústní hygieně.
 
Co je na zubním kartáčku nejdůležitější?
Hlavička! Vybírejte si pouze kartáčky s malou hlavičkou. Jelikož se při čištění se potřebujete dostat i na hůře přístupná místa. Naopak je důležité, aby byla vlákna co nejměkčí.
 
Měkký zubní kartáček je lepší zubní kartáček!
Vlákna zubního kartáčku by měla být měkká. Snadněji se dostanou do hůře přístupných míst a lépe se přizpůsobí tvaru zubu. Nepoškozují tolik a dásně a netraumatizují chrup. Ve skutečnosti si měkkým kartáčkem vyčistíte zuby mnohem důkladněji.
 
Které zubní kartáčky jsou lepší? Rovné nebo různě zastřižené ?
Nejúčinněji fungují vlákna rovně zastřižená. Různé gumové „masážní" prvky na hlavičkách kartáčků patří do kategorie zbytečných úprav.
 
 

   


Doporučujeme: Slevové karty | Nabídka Práce | Chceš Peníze | Elektřina Plyn | Leasing osobních aut | optimalizace PageRank.cz