Bělení zubů ...

25.05.2011 15:08

 Bělení zubů  ...

Stomatologem nekontrolované bělení zubů se zdá být cenově výhodné, okamžitě použitelné a s jasným efektem zesvětlených zubů. Taková a další podobná reklamní hesla Vám jasně říkají, že recept na holywoodský úsměv stojí pár korun. Pojďme se na volně prodejných bělících prostředků podívat blíže.

 

Žvýkačky na bělení zubů

Žvýkačka, jež by pomohla vyřešit problematiku diskolarace zubů, zatím neexistuje a zřejmě ještě dlouho existovat nebude. Žvýkačky však mohou obsahovat řadu prospěšných látek jako jsou enzymy papain a bromelain, vitamin B5 nebo xylitol. Žvýkačky s bělícím účinkem samozřejmě náš chrup nevybělí, ale mohou být dobrým pomocníkem při redukci zubního plaku.

 

Bělící zubní pudr

Používání zubních pudrů se nedoporučuje. Dochází k obrušování povrchových vrstev skloviny a jejímu nevratnému poškození.

 

Bělící zubní pasty

Zubní pasty s bělícím efektem jsou schopny prostřednictvím abrazivních částic a enzymů odstranit povrchové zabarvení zubů. Obrušování vrstev skloviny není vhodné z důvodů uvedeného u zubních pudrů.

 

Bělící tyčinky na zuby

Účinek bělících látek v tyčinkách je po aplikaci okamžitě zrušen působením slin. Z tohoto hlediska jsou bělící tyčinky jako prostředek pro redukci diskolorace zcela nevyhovující.

 

Bělící gely

Zesvětlování chrupu pomocí volně prodejných bělících gelů, které jsou nejčastěji naneseny do plastového nosiče, nabývá na stále větší popularitě. Otázkou však zůstává kvalita volně prodejné otiskovací hmoty a její amatérské zavádění do úst. Nejčastějším problémem bývají vzduchové kapsy, jež se promítají do otiskovací hmoty. V těchto kapsách se hromadí bělící gel, který způsobuje přesvětlení daných úseků chrupu.

 


Doporučujeme: Slevové karty | Nabídka Práce | Chceš Peníze | Elektřina Plyn | Leasing osobních aut | optimalizace PageRank.cz